Мъже, ухажвайте ни през лятото

Вярвате или не, времето също има значение за крайния резултат от флирта!

Ех, мъже, мъже, и вашата не е лесна! Всъщност това е реплика от един хубав стар филм, но истината е, че едва ли ще дойде ден, в който да не звучи достатъчно актуално. А защо всъщност казваме това? Като увод към темата за любовта, историята за един мъж и една жена или пък историята на всеки един мъж и всяка една жена.

 

Защото всяка една любов започва с ухажване. Ухажване, което приключва само по два начина - или тя откликва положително на поканата му или не. Оказва се обаче, че решението на нежния пол в подобни ситуации зависи не само от участниците, но и от няколко странични фактора като например... времето, пише likealady.bg.

 Френско изследване показа, че шансовете дамата да реагира с "да" на ухажването са далеч по-големи, ако навън грее слънце и е топъл, мързелив ден. Причината е, че ярките лъчи увеличават нивата на серотонин в мозъка, като по този начин подобряват настроението и намаляват нивата на хормона на съня, мелатонин. Крайният резултат е, че и мъжете, и жените стават по-жизнерадостни и готови да се възползват от новооткрития шанс.

 

"Факт - една млада дама е по-вероятно да даде номера на телефона си на млад мъж, който го е поискал, в слънчеви дни. Наши предишни изследвания пък доказаха, че слънцето стимулира положителните социални връзки", разкрива Никола Геган от университета в Южен Бретан, организирал проучването.

 В кампанията се включили 5 представители на силния пол, оценени като привлекателни от жури от 31 жени. Тяхната задача била да осъществят контакт с непознати дами на улицата и да ги помолят за техен контакт. Винаги се използвали едни и същи думи, като първоначално се правел комплимент за външния вид, а след това извинение, че имат професионален ангажимент, но искат да ги видят по-късно на среща.

 Крайният резултат показал, че в слънчеви дни, успехът достигнал до 22,4%, докато в облачни - едва 13,9% от случаите. Тоест, ако момичето, което харесате, не откликне на поканата ви, не бързайте да се укорявате. Първо се огледайте дали слънцето не се е скрило зад някой облак...