Продават балони с „райски газ” в Слънчев бряг

Според полицията, балоните били пълни с друго

Балони, пълни с газ, рекламиран като „райски” се продават на туристите в Слънчев бряг.„Райският газ” е алтернатива на наркотиците и има упойващо действие. Използва се в медицината като анестезия, както и за технологични цели, но не може да се продава свободно по улиците. Въпреки това в Слънчев бряг „райските” балони се предлагат срещу 7 лева бройката. Купувачи са обикновено чужденци, които взимали по няколко балона. Продавачки на газа са момичета, които надуват свирки и предлагат стоката си на няколко езика.
Субстанцията се съхранява в малки бутилки под налягане и оттам се пълни в балоните. Вероятно става дума за поредната измама на наивни туристи, обясниха случващото се от полицията. Те нямали сигнали за балони, пълни с истински „райски газ”.
Продавачите на „райските” балони предлагат и балони с хелий, който е безобиден. От няколко години се появиха и балони с обогатен кислород, които се рекламират като мощно средство за бързо изтрезняване, пише в. Труд.
Възможно е просто да става дума за зарибяване и рекламиране на другите стоки, смятат полицаите, които твърдо не вярват, че в балоните има истински „райски газ”.