Двойно повече мъже със СПИН в Пловдив

Животът

05-08-2014, 12:06

Снимка:

Facebook

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Направиха кондом - убиец на СПИН

26 нови със СПИН в Пловдив

Лятна антиспин кампания в областта стартира днес и ще продължи до 16 септември

Лятна антиспин кампания започва от днес в област Пловдив и ще продължи до 16 септември, съобщават от РЗИ Пловдив. Кампанията се организира за 11 пореден път и всеки, който желае може да се изследва в мобилните кабинети за консултация, разположени в следните райони:

5 август – Хисаря

12 август – Акваленд Пловдив

19 август – Асеновград

26 август – Гребна база Пловдив

2 септември – Карлово

9 септември – хижа "Здравец"

16 септември – Нареченски бани

Всички консултации започват от 10:30 часа, мобилните кабинети ще бъдат разположени в централните части на градовете, като прегледите са напълно безплатни и анонимни, съобщават от РЗИ.

От началото на годината регистрираните случаи на ХИВ в Пловдивска област са общо 11, като 7 от тях са мъже, а 4 са жени, това каза за Plovdivutre.bg д-р Милена Коларова, началник на отдел "Противоепидемичен контрол" към РЗИ Пловдив. Най-много са регистрираните във възрастовия диапазон 25-29 години, това е и възрастта, в която хората водят най-активен сексуален живот, допълни д-р Коларова. Има един регистриран в границата 18-25 години, двама на възраст между 30 и 34 години и трима в диапазона 35-39 години, сочат данните на РЗИ Пловдив. Регистрите показват още, че статистиката е напълно идентична с миналата година.