Неутрализираха престъпна група в Слънчев бряг

Осем души били замесени в схема с наркотици и скимиращи устройства

Група от осем души, занимаваща се с разпространение на наркотични вещества и употреба на скимиращи устройства на територията на Слънчев бряг, е неутрализирана в резултат на работата на двама служители от Патрулно-постова служба към Районно управление „Полиция” – Несебър. 
При рутинен обход на територията на комплекса те забелязали млад мъж със съмнително поведение, като в резултат на полицейската проверка е констатирано, че в същия има елементи от скимиращи устройства.

Извършено е претърсване на обитаваната от младежа хотелски апартамент, последвано от задържане на неговите съквартиранти. Мъжете са на възраст между 21 и 26 години. Потърсено е съдействие от служители от отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас и служители от сектор „Икономическа полиция” при Районно управление „Полиция” - Несебър, като при претърсването на обитавания от лицата апартамент, са намерени и иззети : елементи на скимиращи устройства, преносими компютри, мобилни телефони и наркотични вещества. Образувано е досъдебно производство, като осемте лица са задържани за срок от 24 часа. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава от служители на  ОДМВР – Бургас.