Тенис на маса … в басейн?

Плажният голф е друга новост на морския бряг

Тенис на маса в басейн е най-новата спортна атракция в България. На нея в момента се наслаждават гостите на курорта „Албена”, съобщава Руслан Йорданов – старши мениджър „Спорт” в комплекса.

Масите са плаващи, но могат да се използват и извън басейна. Те са с размери 54/27 см. Новите придобивки са доставени от Съединените щати. Услугата е включена в анимационната програма на комплекса и ще бъде безплатна за гостите. Част от почиващите в курорта имаха възможност да се забавляват на басейните с плаващите тенис маси.  

Припомняме Ви, че в анимационната програма в Албена това лято бе включена още една новост за родното ни Черноморие – плажен голф. В края на май и юни бяха организирани и два турнира. Плажният голф е спорт, роден преди 20 години в Италия, който се играе много активно по средиземноморските плажове. Правилата на играта са като тези на класическия голф, целта е да се вкара топката в най-последната дупка, с най-малък брой удари. Играчите играят са разпределени на отбори, по двама състезателя в отбор, има между 9 и 18 дупки, на разстояние, което може да достигне до 2 км. Играе се с мека гумена топка и класически клъбове. Аниматори следят за безопасността на играчите, движейки се зад играча с широки предпазни ленти, с цел да не пострада зрител или участник при отбелязване на удар.