Президентът утвърди правила за изслушване на кандидати за членове на ЦИК

На 11 августт ще се състои изслушване на Катя Иванова

Със свой указ президентът Росен Плевнелиев утвърди Правила за провеждане на публична процедура за изслушване на предложен член на Централната избирателна комисия от коалиция, непредставена в Народното събрание, но с избрани с нейната кандидатска листа членове на Европейския парламент. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Коалиция от партии „България без цензура, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение Гергьовден", която има избрани с нейната листа членове на Европейския парламент е направила предложение за член на ЦИК да бъде назначена Катя Иванова.  
Правилата предвиждат публично оповестяване на писмените мотиви на коалицията, документите на кандидата, както и предоставяне на информация за неговата професионална биография.
До 10 август на e-mail адрес: priemna@president.bg или по пощата на адрес: гр. София, бул. „Дондуков“ № 2 могат да се изпращат становища и въпроси към предложения кандидат.
Публичното изслушване на кандидата за член на ЦИК ще се проведе на 11 август т.г. (понеделник) в 10.00 часа и ще бъде предавано в реално време на итнернет страницата на президенството.