Затварят ул."Резбарска" за авариен ремонт

Това налага промяна на маршрутите на автобусни линии 85, 86 и 285

Улица "Резбарска" в столицата ще бъде затворена за авариен ремонт от утре за движение на пътни превозни средства с товароносимост над 3.5 тона и за автомобили над 8 плюс 1 места, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Това налага промяна на маршрутите на автобусни линии 85, 86 и 285.

Автобусни линии 85 и 285 в посока жк "Хаджи Димитър" от бул. "Сливница" ще продължават по ул. "Константин Стоилов", ул. "Каменоделска", бул. "Първа българска армия", ул. "Макгахан" и от ул. "Родина" ще влизат по обичайния си маршрут – двупосочно.

Автобусна линия 86 в посока АТ "Малашевци" ще продължава от бул. "Сливница" по ул. "Константин Стоилов", ул. "Каменоделска", бул. "Първа българска армия" и от ул. "Резбарска" ще продължи по обичайния си маршрут.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки по ул. "Константин Стоилов", ул. "Каменоделска" и бул. "Първа българска армия". Автобусите по линия 85 и 285 ще спират и на съществуващата двупосочна спирка с код 1597 и 2480 "Балканстар" за автобусна линия 100 на ул. "Макгахан".

Разкриват се временни спирки - еднопосочна за автобусни линии 85, 86 и 285 в посока пл. "Сточна гара" на ул. "Каменоделска" на 100 метра след бул. "Първа българска армия", двупосочна за автобусни линии 85 и 285 в посока пл. "Сточна гара" на ул. "Родина" на 20 метра пред ул. "Макгахан" и в посока крайна станция в жк "Хаджи Димитър" на ул. "Родина на 30 метра след ул. "Макгахан".