Кметът на Казанлък получи оправдателна присъда

Окръжният съд в Стара Загора призна Галина Стоянова за невинна в дело за клевета

Старозагорският Окръжен съд призна кмета на Казанлък Галина Стоянова за невинна в заведено срещу нея наказателно дело от частен характер, от бившия ръководител на общинското звено за сметосъбиране и сметоизвозване в Казанлък Захари Захариев.

Бившият ръководител на общинското звено за сметосъбиране и сметоизвозване на твърди битови отпадъци и бивш началник на полицейската школа в Казанлък Захари Захариев, заведе дело за клевета, заради това че по време на пресконференция на 10-ти януари 2012 година кметът на Казанлък Галина Стоянова е разгласявала „позорни обстоятелства за него" , в резултат на което той се е почувствал зле и са му причинени неимуществени вреди.

На първа инстанция делото бе решено в негова полза от Районния съд в Казанлък.

Мотивите за решението на Окръжния съд в Стара Загора за тази присъда са , че „няма доказателства, че Галина Стоянова е изрекла думите за скандални финансови нарушения, направени от Захариев, а че това е интерпретация на тогавашния главен редактор на вестник „Искра" Светлозар Стоянов, който извежда определението "скандални" в заглавие в статията си, отразяваща пресконференцията".

Освен че оневинява кмета на Казанлък, Съдът в Стара Загора отхвърля като неоснователен иска му за 6 хиляди лева обезщетение за причинени неимуществени вреди. Освен това тъжителят Захариев следва да поеме направените разноски по делото в Стара Загора в размер на 307 лева, в т.ч. адвокатски хонора и държавни такси.