Мъка! Общински съветници с празни джобове цели 7 месеца

Животът

07-08-2014, 15:23

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Незаконно! Съветници 20 месеца прибирали по-високи заплати

Във Велинград не са получавали заплатите си

Общинските съветници във Велинград не са получавали заплати от седем месеца, сподели Диана Кехайова, председател на Общинския съвет във Велинград. Тези пък, които са излизали в болнични, не са си получили обезщетенията си, защото не са им внасяни осигуровки, съобщава Фокус.

Общинската администрация не ни дава конкретен отговор за спирането на плащанията. Вероятната причина е оспореното в съда решение за увеличаване на заплатите на местните парламентаристи. Настоявала съм пред общинската администрация поне старите заплати да бъдат изплащани на съветниците, но това не се случва. Съдът вече се произнесе по казуса, но дори и да не се беше произнесъл съветниците трябваше за получават предишните си заплати, без гласуваното увеличение. Ние решихме да не обжалваме съдебното решение, но приехме ново такова за по-високи заплати на съветниците, каза Кехайова.

Тя обясни, че има съветници, които пътуват от различни села на община Велинград, но не са получили пари за пътни разходи, а също и за дневни.

Много им е трудно, защото не са получили и заплати за седем месеца вече, коментира Кехайова.