Шефът на „Сигма” остава под домашен арест, реши съдът

Ивайло Василев призна, че е събирал пари от подчинените си

Началникът на МВР звеното „Сигма”  остава под домашен арест. Това реши Специализираният апелативен съд. Според магистратите Ивайло Василев е шеф на престъпна група. Нямало обаче данни той и останалите шестима обвиняеми да са извършвали рекет, предаде Нова ТВ.

Според прокуратурата Василев заставял подчинените си да събират рекет от шофьори, нарушили правилата на пътя. Рекетът бил събиран не директно от Василев, а от трима негови подчинени. В материалите по делото обаче няма данни за нито една конкретно събрана сума.
Самият Василев призна, че е събирал пари от подчинените си, но те били предназначени за децата на техни загинали колеги, а не рекет от провинили се шофьори.

"Има ли шофьор, който да се е оплакал, че му е искан рекет от служител на „Сигма”? - Не разбира се…- На мен не ми стана ясно какви суми е трябвало да отчитат служителите на „Сигма” на своя шеф. - Според свидетелите е действано индивидуално. Кой колко даде? Нямало ли е някакъв минимум? - Имало е минимум 10, 20, 30 лева дневно", обясянва Ивета Лалова, адвокат на Ивайло Василев.