Общо осем ранени при две катастрофи край Стара Загора

Никой не е с опасност за живота, три жени са в болница

Осем души пострадаха при две катастрофи край Стара Загора снощи. Четирима от тях са настанени в болница, но са без опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Единият инцидент е станал в района на Италианския мост. Заради висока скорост на мокър асфалт Фолксваген Голф, управляван от 29-годишен мъж от Шумен, поднася и удря със задната си част движещ се срещу него друг автомобил.

Трима от пътниците в Голфа са получили различни наранявания - водачът е с контузия на гръдния кош, 21-годишно момиче от Стара Загора е с комоцио, а пътуващият на задната седалка мъж от Шумен е с контузия на лумбален прешлен.

В ударения автомобил също са пътували трима души. Шофьорът - 28-годишна жена от Стара Загора е с контузия на главата, гръден кош и комоцио, пътуващите на задната седалка две жени на по 28-години са съответно с луксация на ляв лакът и разкъсно-контузна рана на лявата ръка и комоцио.
Две от жените, пътували в ударения автомобил и водачът на голфа, причинил катастрофата, са в болница.

На водачите е взета кръвна проба за анализ. Нанесени са значителни материални вреди и по двата автомобила.

Две 18-годишни момичета от София пък пострадаха на автомагистрала „Тракия" в посока София.

„Пежо 206 ”, управлявано от едното момиче на км 220 напуска пътното платно, вдясно по посока на движението си, прелита над отводнителен канал, завърта се и спира извън пътното платно.

Шофьорката е получила фрактура на едно ребро, натъртвания и охлузвания по тялото. Прегледана е и е освободена без опасност за живота.

Пътничка от колата е настанена за лечение в МБАЛ – Стара Загора с мозъчно сътресение, натъртвания и фрактура на ребро, без опасност за живота. Причинени са и материални щети по пътната инфраструктура. Автомобилът е тотално увреден.