Добруджа няма да подцени Спартак (Вн)

Жълто-зелените отиват надъхани за регионалното дерби във Варна

Отбърът на Добруджа няма да подцени Спартак (Вн), въпреки сериозните проблеми, които варненци имат, заяви на пресконференция днес старши-треньорът Светослав Тодоров.

Проблемите на Спартак са трагедия за българския футбол като цяло. Щом клуб като Спартак се намира в такова състояние, жалко за българския футбол, коментира Тодоров.

Треньорът заяви, че Николай Христозов е наказан, а Детелин Димитров все още не е напълно възстановен от контузията.

Всички тренираме както преди всеки друг мач и се готвим за победа, заяви на пресконференцията Станимир Андонов. Отиваме във Варна да си свършим работата, няма да подценим съперника, независимо с какъв състав ще излезе.

Знаем, че за феновете на Добруджа този мач е по-специален и е един от най-важните за сезона, затова ще се постараем да ги зарадваме с победа в дербито, каза Андонов.

Срещу Ботев (Вр) на два пъти изоставахме в резултата и успявахме да изравним, борихме се до последната секунда, показахме харектер, а това ще ни е от полза за следващите срещи, допълни Станимир Андонов.

Другият футболист присъствал на пресконференцията Спас Георгиев също изрази увереност в доброто представяне на жълто-зелените в неделя. Няма опасност да подценим съперника, въпреки че почти не познаваме състава им. Готвим се както за всеки мач и целта ни е победата, категорични са играчите.

Със запазването на състава, през новия сезон трябва да сме една крачка напред, допълни Георгиев.