Очаква ни гореща седмица

Очаква ни истинска лятна седмица с температури между 33° и 38°


Времето през следващите дни ще е слънчево, почти тихо, около и след обяд – горещо, обещават синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

В понеделник ще е слънчево, след пладне в низините – горещо. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в София – 31°.

През втората половина от деня, предимно над планините в Западна България, ще има купеста облачност, но валежи са малко вероятни.

Над Черноморието ще е слънчево, след пладне – със слаб югоизточен вятър и температури от 30°-32°. Температурата на морската вода ще е 27°-28°. Вълнението на морето ще е 1 бал.

В планините също ще е слънчево и топло. В следобедните часове над старопланинското било и планините в Югозападна България ще се развие купеста облачност, но вероятността за валеж е малка. Ще духа слаб, по високите части – до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 24°, а на 2000 метра – 17°.

Във вторник не е изключено над Западна България да се развие купеста облачност, но няма да има превалявания. Температурите ще продължат да се повишават.

В средата на седмицата ще стане наистина горещо в почти цялата страна, като температурите ще са между 33 и 35 градуса.

Ще последва още по-голямо затопляне, като в събота се очаква температурите да са най-високи.

В неделя температурите ще се понижат с няколко градуса.