Откриха нов парк в Царево

Кметът на Царево Георги Лапчев откри новият парк в центъра на кв. "Василико".  Благоустрояването на централната част на кв.Василико обхваща съществуваща градинка между улиците Одринска Тракия и Корал. Алеята е с обща площ 200кв.м и 70м. дължина.

Тя е изградена от паркови павета в оригинална подредба. До нея е осигурен достъп от 3 подхода към двете улици. Благоустрояването на централната част включва освен поставянето на настилка от павета и бордюри, кът за почивка с озеленяване, поставени са пейки с перголи и  осветление, фонтан, обществена чешма, пилони със знамена, безплатен интернет и др.

С изпълнението на този проект се осигури достъп до това неизползвано досега място и се продължи с облагородяването на гр.Царево като цяло.

Изграждането на алеята се осъществи със средства от капиталовата програма на Община Царево, като строително-ремонтните работи бяха извършени от строителната бригада към общината. Към алеята е изграден и паркинг за 20 автомобила.

„В кв.Василико е завършено облагородяването на зоната за отдих в централната му част. Досега в кв.Василико нямаше кът за отдих и бе крайно време и там да се направи такъв за жителите и гостите му. Благодаря на всички, които спомогнаха за направата на този чудесен парк. Това е само началото на поредица такива зони, които ще бъдат направени. Нови алеи, паркове, градини са само малка част от бъдещите ни проекти.”, коментира кметът на Община Царево инж.Героги Лапчев.

На събитието присъстваха още общински съветници, служители от общинска администрация, граждани и гости. Освещаване на новият парк направи отец Стоян Кралев от църквата „Св.Успение Богородично” в кв.Василико.