Зазвъня още една камбана на „Камбаните”

Поставиха я младежи от всички континенти – делегати на 43-я конгрес на Международната транспортна федерация

По повод Международния ден на младежта млади транспортни работници от 115 страни се събраха в местността „Камбаните”, където поставиха новоотлята бронзова камбана на монумента „Знаме на мира”. Събитието се проведе под надслов „Ек в бъдещето” и беше организирано от Младежкия комитет на Съюза на транспортните синдикати в България, съобщиха от организацията. В поставянето на новата камбана участваха младежи от всички континенти – делегати на 43-я конгрес на Международната транспортна федерация, Шаран Бъроу - генерален секретар на Международната конфедерация на профсъюзите, Екатерина Йорданова, председател на СТБС и Венета Серафимова, Общински съветник към Столична община.

„Младите хора са важните хора днес – това са лидерите на бъдния ден. Благодарим на всички вас, млади членове на транспортния синдикат, че това място ще зазвъни отново, пренасяйки гласът ви напред в бъдещето!“ - сподели в обръщението си към младежите Шарън Бъроу.

Екатерина Йорданова пожела на всички участници да приемат песента на камбаните като символ на единение между нациите и да посветят живота си именно на тази кауза.
Новата камбана, заедно с останалите 98, заби точно в 9:30 часа, разгласявайки надеждата на младежите за едно по-светло и благодатно бъдеще, както за тях, така и за идните поколения.

Международният ден на младежта е обявен с резолюция на ООН през 1999 г., за да се поощри диалогът между младежите от различни култури и диалогът между поколенията. СТСБ отбелязва деня ежегодно от 2010 г. насам с различни инициативи и събития за младежите в транспортния сектор.