Стара Загора утре: 13 август

Жегата става още по-силна

Времето: Утре ще е слънчево и горещо. Още по обяд температурите в равнините ще достигат 30°, оставайки над тази стойност чак до към 18-20 ч. Максималните за деня ще са между 33° и 38°. Вятърът ще е слаб, предимно от изток. Слънчево и горещо ще се задържи по Черноморието с максимални температури 30°-33°. След обяд със слаб бризов вятър. Температурата на морската вода е 27°-28°.

Предстоящи събития:

-Започва проверка на изправността на охранителната система на Шипка, след кражбата на музейни експонати от монумента. Пълна проверка в Национален парк-музей “Шипка-Бузлуджа” е разпоредил и Министърът на културата доц. д-р Мартин Иванов.

-Директорът на старозагорската болница д-р Петрана Чакърова ще се срещне с фармацевтичнита фирма, наложила запор на сметките на лечебното заведение, заради неплатени дългове.

Културен афиш:

20:00ч, Младежки дом Стара Загора - "Лекомислената" по Чехов, моноспектакъл на Имелина Колева

Програма за Лятна работа с деца на Детски отдел, библиотека „Родина”, събитията се провеждат в посочените часове в Детския отдел на библиотека „Родина”, ул. „Българско опълчение” 69, тел. 042 620 136
10.00 ч. – 10.10 ч. „Да протегнем на някой ръка” – разучаване на химн на Клуб „Приятели на книгата”
10.10 ч. – 10.30 ч. „Кой съм аз...? Коя си ти…?” – интерактивни игри и упражнения.
10.30 ч. – 12.00 ч. Клуб „Многознамус” - запознаване с интересна и любопитна информация за Северна Америка чрез викторини, кръстословици, ребуси и др.-Кръстословица за Ескимосите; Любимите храни на ескимосите
12.00 ч. – 12.30 ч. Танцово студио:„Дъга пъстроцветна” - запознаване с танци от различни части на света.