Премиерът Близнашки отмъкна зам.-кмета Атанаска Николова

Мисия Бургас

13-08-2014, 08:20

Автор:

BurgasUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спрягали Атанаска Николова за служебен министър

Дясната ръка на кмета Николов става зам.-министър на екологията

Зам.-кметът по екология и евроинтеграция на Община Бургас Атанаска Николова заминава за столицата с ново назначение. Тя влиза в екипа на служебното правителство като зам.-министър в екоминистерството. Поканата не идва случайно.

Още с встъпването в длъжност на проф. Георги Близнашки се заговори, че Атанаска Николова влиза със сигурност в състава на правителството. Говореше се дори, че ще й бъде поверен министерски пост.
Назначението на Атанаска Николова е като зам.-министър на Околната среда и водите. Тя е инженер еколог и инженер по биотехнологии с диплома от Техническия университет в София. Бившата вече зам.-кметица на Бургас има зад гърба си над 20-годишен опит в сферата на опазване на околната среда и устойчивото развитие.
Николова пое поста зам.-кмет в Община Бургас през 2009 година и работи вече втори мандат в екипа на кмета Димитър Николов. Тя е вторият кадър на община Бургас, който отива в столицата като зам.-министър. Преди нея на същия пост в екоминистерството бе назначена Ивелина Василева.