„Свидетели на Йехова” пак плъзнаха по апартаментите

Зарибяват от врата на врата, въпреки забраната

Активисти на „Свидетели на Йехова” пак се активизираха и плъзнаха по домовете в Бургас. От няколко дни емисарите на странното религиозно движение обикалят от врата на врата и агитират хората. „Свидетелите” се движат задължително по двама и раздават рекламни брошури. В тях е публикуван адрес на интернет сайт, в който „Йеховистите” са качили цялата тяхна библия, така, както я разбират.
Рекламният текст върху брошурите пък обещава да ни разкрие: „Какъв е смисълът на живота, Бог ли е виновен за страданията и какво става след смъртта”.
Друг надпис с големи букви обещава: „Свидетели на Йехова ще се радват да обсъждат библията с теб”.
Емисарите от „Свидетели на Йехова”, които тропат по вратите започват разговора с фразата „Ние не сме секта”. Агитацията на всякакви религиозни движения, били те секти или не е строго забранена по домовете. Още в началото на миналата година общинските съветници на Бургас взеха твърди мерки срещу нашествието на "Свидетели на Йехова". С изрично решение, местният парламент забрани тогава на сектантите да обикалят частните домове в морския град и да притесняват хората с религиозни агитации.
Съветниците се обосноваха с факта, че напоследък стотици активисти на "Свидетели на Йехове" са плъзнали по домове и учреждения и се опитват да натрапват своята религия на хората. Забраната да се агитира по домовете касае не само "Свидетели на Йехова", но и всички останали вероизповедания, включително и православното.