Караянчева: Собствениците на ВиК Кърджали са ДПС и БСП

Решенията се взимат от тях

Отново надделяват икономическите интереси за сметка на хората и за съжаление това е факт – задкулисието и прокарването на интересите на определена фирма. Това каза за Фокус Цвета Караянчева, народен представител на ПП ГЕРБ и председател на партията в Кърджали.

„Тук вече повече от 20 дни кърджалийци не могат да пият водата от чешмите. Има замърсяване, което вече коства над 20 дни купуване на минерална водата. ВиК в продължение на 20 дни залъгва с „днес-утре”, добави тя. По думите на народния представител на територията на пречиствателната станция в района са присъствали външни лица от фирма, която няма договор за пречистване на водата, за което лично от Караянчева е подаден сигнал до Прокуратурата и е образувано разследване.

„З60 хил. граждани на Кърджали и Момчилград не могат да пият вода. От 2006 г. водата в Кърджали се пречиства с регент, от който е много бистра, но след като се е намесила друга фирма, тя започва да внася друг регент. Това е турска фирма, която е нямала разрешение да бъде на пречиствателната станция”, допълни още Цвета Караянчева