Жуниор Мапуку стана футболист на IV кръг в А група

Нападателят на "Берое" вкара двата гола във вратата на "Левски"

Нападателят на „Берое“ Жуниор Мапуку спечели наградата за Футболист на IV кръг в А група в анкетата на Пресклуб „България“ сред футболните треньори. Конгоанецът реализира два гола във вратата на „Левски“ за победата с 2:1 в последния двубой на „зелените“ от първенството.

Мапуку събра 9 точки от анкетираните медии и получи наградата си в София.

Нападателят благодари за наградата и сподели още, че тя ще го амбицира да играе все по-добре и по-добре. „Мисля че няма голяма разлика от местата, където съм играл до момента. Тук има малко повече агресивност, което е добре. След победата над Левски набрахме инерция и мисля, че ни очаква добър резултат срещу „Славия“. Наистина отбелязах два гола и мечтата да стана голмайстор я има, имаме страхотен отбор, защо да не стана?“, добави той.

„Не искам да говоря за тези неща, искам да си изпълня договора с Берое. След като изтече нищо не се знае, може и да играя в Левски”, отговори Мапуку на въпрос за евентуален трансфер в „Левски“.

„За да не съм в титулярния състав, това е преценка на треньора, но това ме амбицира да работя повече и да се докажа. Вътре в отбора си имаме поставени цели, но не искам да ги споделям. Поздравявам горещо всички фенове на Берое. Победата над Левски я дължим на публиката, надявам се тази подкрепа да продължи”, сподели Мапуку пред медиите.

„Благодарение на нашия кондиционен треньор Пламен Липенски сме подготвени физически отлично. Постепенно с добра работа ще започна да играя и пълни 90 минути. Ние сме професионалисти и сме подготвени така, че да няма значение дали играем двубоите си от 20 или 18 часа както утре.“, завърши конгоанецът.