Летният пикник - разтоварващо и евтино развлечение

Животът

16-08-2014, 09:04

Снимка:

napiknik.eu

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жегаааа е (ГАЛЕРИЯ)

Храните, които ще ни спасят в жегата

Използвайте уикенда, за да се забавлявате сред природата

Лятото означава време за пикник в дните, когато не ни задушават непоносимите жеги. Пикникът е чудесно гъвкаво развлечение – за семейството, за среща с любимия или просто събиране с приятели. В зависимост дали пикникът, който си организирате, е в парка, на плажа или в планината, тук сме подготвили списък с най-необходимите неща.
Пикникът е за всеки. Пикникът е страхотно лятно забавление за всички, защото е универсален и гъвкав начин да се съберете с когото пожелаете. Независимо дали сте необвързана и се шляете с приятелки, планирате среща с ново гадже или просто искате да прекарате приятен следобед с децата, пикникът е правилния избор!
Романтична среща. Пикниците могат да се превърнат в чудесни романтични срещи. Планирайте пикник на открито с половинката си. Независимо дали сте в началото на връзката си или вече сте се утвърдили като двойка, изнасянето на вечерната среща в парка или на брега на морето е прекрасен начин да създадете разнообразие и романтика. Пикникът не предполага да ядете само чипсове и сандвичи, ако това ви притеснява. Можете да планирате дневна среща с вкусна и питателна храна. Вземете бутилка вино, пиле и купа със салата, а защо не и плодове за десерт, и се насладете на приятен следобед с любимия.
Забавление за цялото семейство. Имате деца? Децата обожават да ядат на нови места. Направете пикника забавен като приготвите специална кошница с нестандартни детски сандвичи. Използвайте формичките за курабии, за да изрежете хляба на звездички или сърчица. Ако по принцип не позволявате децата да пият газирани напитки или сокове, можете да направите деня специален като разрешите на малчуганите да си вземат и по едно малко сокче в кошницата за пикник.
Женско парти. Насладете се на безгрижния летен уикенд с най-добрите си приятелки. Опънете едно одеало и се порадвайте на вкусните лакомства, от които обикновено се въздържате, защото са много калорични. Вземете си топка или федербал и се позабавлявайте в хубавото време.
Какво е най-важно да носите? Ето и четирите основни неща, които ще направят пикника ви по-комфортен и приятен:

Одеало. Всяко одеало би свършило работа, но най-подходящи са водоустойчивите одеала специално за пикници. Никой не иска да си тръгне с мокри от влажната трева дрехи. Ако обиколите по магазините за туристическа екипировка, можете да се снабдите и с много подходящи шалтета, които ще изолират влагата.

Кошница за пикник. Ако огледате онлайн магазините, ще откриете, че има всевъзможни кошници за пикник. Можете да изберете универсална плетена кошница или някоя по-модерна със специално отделение за приборите и другите дребни съоръжения, които са ви необходими.

Бутилка вино и чаши. По магазините можете да откриете специални поставки за бутилката вино и чашите, за да не се излеят. Забийте поставката в земята и просто закачете чашата в предназначения за това горен край.

Стол за пикник. Ако не сте от хората, които обичат да седят на земята, инвестирайте в няколко удобни сгъваеми стола за пикник. С вградени поставки за питието и джоб с цип отзад на облегалката, те са изключително удобни и лесни за пренасяне – когато се сгънат, безпроблемно се побират в компактния си калъф.

tia.bg