Митьо Очите отвлякъл сина на заловения наркотрафикант от Созопол Димитър Мандов

Закарал Петър насила в село Баня край "Слънчев бряг" и се гаврил него

Подземният бос Димитър Желязков -Очите е извършител на отвличане на сина на заловения 60-годишен наркотрафикант от Созопол Димитър Мандов. Името му е Петър Мандов и когато е бил на 24 години /сега е на 37 г./е бил подложен на зверска гавра от страна на Очите и четирима негови гавази. Архивите говорят, че това се е случило на 23 май 2001 година. Тогава Желязков и още четирима от групата му - Веселин Василев, Стоян Тодоров, Лъчезар Димитров и Стоян Пенев - Гипса са нападнали 24- годишния созоплчанин Петър Мандов и 23-годишния Даниел Метинев. След това ги отвлекли край село Баня и започнали да ги измъчват. След отвличането и побоя Мандов бил с прострелна рана в крака, а другият мъж - с контузни рани.

Наказателната акция се свързва с опитите на Петър Мандов и Метинев да развият самостоятелен бизнес с търговия с наркотици. Двамата созополчани са били отвлечени от центъра на Варна. Първоначално делото срещу Очите и хората му за гаврата бе спряно, тъй като и двамата пострадали се отказаха от показанията си. Впоследствие, след натиск на генерал Бойко Борисов, полицията осигури защита на двамата и делото бе възобновено през 2003 година. Дълго време Мандови Метинев бяха под полицейска закрила и живееха на тайно място в страната.

Вчера бащата на Петър, Димитър Мандов /60 г./бе заловен на ГКПП Малко Търново с 16 килограма хероин. Стойността на заловената пратка е в размер на 2 милиона лева, сочат справките на разследващите. Драгата бе отрита в специално пригоден тайник. Вътре митничарите откриха 30 големи пакета с хероин. Пакетите са били обвити и запечатани с жълто тиксо. Мандов е собственик на голям хотел в Созопол, скъпа яхта и няколко апартамента. Зад скъпите придобивки обоче стои името на друго лице. Полицейска справка сочи, че досега Мандов не е бил залавян и е минавал между "капките". Дейността му с наркотици според запознати била от дълго време. Първоначалната версия сочи, че мулето е било заловено при подаден сигнал от близък до него човек.