Скандал! Мъж уби домашно куче пред деца

Питбулът бил любимец на всички и никога не е създавал проблеми

На пореден случай на жестокост срещу животни станаха свидетели хората от жилищен блок в столицата, след като мъж уби домашно куче пред погледа на деца, съобщава TV7.

Инцидентът се случил малко след 20,30 ч. вчера пред входа на жилищния блок в столичния квартал "Левски Г", където все още стои кръвта на домашния любимец на семейство Гьореви.

Кучето е разхождал 16-годишният съсед на Гьореви - Митко. Когато се прибират, пред входа се засичат с Владимир, който също е повел кучето си на разходка.

Митко прихванал кучето си Руби – порода питбул, на къс повод, а другото куче било пуснато. То захапало Руби, а в следващия момент стопанинът му Владимир извадил нож и наръгал питбула 4-5 пъти. На сцената става свидетел и сина на семейство Гьореви - Руслан, който се опитва да помогне на своя любимец.

Според съседите питбулът бил любимец на всички и никога не е създавал проблеми, нито е проявявал агресия.

Гьореви недоумяват как се е стигнало до тази фатална ситуация. Не са имали проблеми със своя съсед. Според тях след инцидента Владимир се е държал странно.

Владимир е на възраст около 40 години, не е семеен, живее само с майка си. Безработен. Не е проблемен съсед. Любител е на кучетата. Оказва се, че това далеч не е първи подобен случай.

Владимир е задържан в столичното Пето РПУ. Собствениците на Руби ще повдигнат обвинение срещу него. Според закона наказанието е до 3 години затвор или глоба от 3000 лв. В случая обаче утежняващо обстоятелство е, че убийството е извършено в присъствието на непълнолетни.