Ген.Михо Михов: ПП АБВ трябва да стане незаобиколим фактор в обществено политическия живот

По-важното е да възобновим българската държавност

Аз самият смятам да водя позитивна, добронамерена кампания, която отговаря на нравствените норми за човешко поведение на обществото. Както казва, лидерът на ПП АБВ Георги Първанов, партията трябва да стане незаобиколим фактор в обществено политическия живот. Това каза ген. Михо Михов от АБВ в предаването „Неделя 150” БНР. Той обясни, че макар да няма високи шансове, си струва именно тази нова партия да разнообрази и да разшири политическия сектор на нашето общество и възвръщането към чл.1 по Конституцията от 1989 г. е недопустимо.Той обясни, че във всички случаи трябва да вървим към по-широки коалиции с туширане на етническите противопоставяния и особено недопускане на противопоставянето на поколенията и генерациите на България.

„Аз си мисля, че незаобиколимостта е добра. По-важното е да възобновим българската държавност, защото както казва Стефан Цанев в разговора си с унгарския професор, ние генетично сме обременени от славяните с мързел и от анархизъм на траките, но е време вече да разберем, че прабългарите в 12 държави днес не допускат с духа си да разрушим нашава държава по тези земи. Искам да кажа, не съм контактувал нито с Първанов, нито с Доган като трето лице”, заяви Михов и допълни, че Георги Първанов е сдържан по отношение на участието на Движението за права и свободи в следващите правителства.

„Струва си да има една много широка коалиция, която да вразуми най-умните и разумните управници във всички партии”, добави ген. Михо Михов.