АБВ няма да "бомбардира" червени цели, обясни ген. Михо Михов

Генералът заяви, че за него най-важни проблеми са бедността, престъпността и отчуждаването на народа от труда

АБВ няма за задача да „бомбардира“ червените цели, обяви ген. Михо Михов.

"Резките движения са опасни особено за нашата политическа система днес", допълни той в предаването „120 минути“ по bTV. В стилистиката на военната авиотерминология ген. Михов заяви, че би бил благодарен, „ако АБВ върви бавно и постепенно, дълбоко, напред в тила на гнилото, пошлото, в тила на политическата ни система“.

По повод обвиненията в предателство към президента Георги Първанов и част от инициативната група на АБВ ген. Михов коментира: „Не мога да се включа в тези оценки, защото не съм партиен член и нямам намерение да ставам такъв на никоя партия. Имам претенциите, че съм защитавал патритичното, и военната сигурност на държавата.”

Генералът обясни, че за него, като гражданин, най-важни проблеми са бедността, престъпността и отчуждаването на народа от труда, а за това е виновна днешната държава. „Хората трябваше да се трудят, да произвеждат национален продукт”, посочи генерал Михов.

На въпроса, ако се стигне до листа за парламентарни избори би ли бил кандидат, генералът отговори: „Един път вече съм употребяван като такъв, не ми се иска да съжителствам в такава пошла среда“.