10 групи пристигат за "We are going to Мъглиж"

Второто издание на рок фестивала ще бъде в два дни - 5 и 6 септември

С пълна сила тече подготовката на рок фестивала „We Are Going to Мъглиж 2014”, който ще има своето второ издание на 5 и 6 септември.
„Тази година фестивала ще се проведе в местността "Равня", на около километър от града. Пътят до там е асвалтиран.
Амбицията ни е „We Are Going to Мъглиж 2014” да е в продължение на два фестивални дни. Разчитаме на опита си придобит от първия фестивал и вече работим за осигряване на добрата организация, както за участващите групи, така и за гостите на фестивала, който ще запази некомерсиалният си характер”, пише в официалната Интернет-страница на фестивала http://goingtomaglizh.net.
„Желанието ни е той да се превърне в традиция, която да допринася за развитието на фестивалната култура, както и за представянето и популярността на града и региона.
Основната цел е фестивалът да работи за създаване и утвърждаване на културните ценности и идентичност по отношение на региона, както и за развитието на рок сцената. Тъй като не поставяме комерсиален акцент, при подбора на участниците се залага на критерии, които имат повече културна, отколкото комерсиална значимост. Фестивалът не е с конкурсен характер, а е насочен към развитието на локалната градска култура, чрез създаване на сцена и възможност за изява пред публика на различни underground групи и изпълнители”, съобщават още организаторите.
Първиото издание на фестивала We Are Going To Мъглиж събра няколко хиляди посетители. Добрата организация направи незабравимо присъствието на групите Млък!, Fyeld, Downslot, Доктор‘с Гого Бенд, Иво Руев Бенд 69 и гостите от Германия Placid Revival, така и наскоро сформираните Marauders Inc. и местните младежи Invidia и Arm The Homeless.

В първата фестивална вечер на 5 септември на сцената ще излязат Abysmatik, нов и оригинален проект с членове на Fyeld, последвани от нестандартните Лок Маруху. След тях Perfect Stranger от Стара Загора ще представят новия си албум. Млък! също ще разтърсят Балкана, а вечерта ще закрие една от най-силните групи на българската метъл сцена – Odd Crew.

Вторият ден ще бъде открит от хасковската група Hangar 42, последвани от берлинските гости Placid Revival, чийто концерти в България ще бъдат част от източноевропейското им турне. Следват групите Doctor`s Gogo Band и Downslot, които спечелиха отново право на участие, след като бяха класирани съответно на първо и второ място в анкетата на Фейсбук страницата на фестивала, в която всички желаещи можеха да дадат гласа си за миналогодишните участници и по този начин да ги поканят и на второто издание. След тях ще излязат набиращите сила SEVI, а закриването на фестивала по традиция е поверено на организаторите Иво Руев Банд 69.

Ето и програмата:

05.09
1. Abysmatic
2. Лок Маруху
3. Perfect Stranger
4. Млък!
5. Odd Crew
06.09
1. Hangar 42
2. Placid Revival (Berlin)
3. Doctor`s Gogo Band
4. DOWNSLOT
5. SEVI
6. Иво Руев Банд 69