Внимание! Измамници събират несъществуващи кредити

 

Измамниците нямат спирачки, нито познават граници. Въображението им ражда непрекъснато нови начини, с които изпразват джобовете и банковите сметки на наивници. През последните дни е тръгнала съвършено това измама по морските курорти.

Гастролиращи по южното черноморие мошениците са тръгнали да събират несъществуващи кредити. Изобретателните измамници звънят по телефона и обясняват на своите жертви, че са натрупали стари задължения, които трябва незабавно да погасят. Те никога не уточняват за какво е натрупан дългът.  Понякога, когато „длъжникът” много настоятелно моли да му съобщят на кого и защо трябва да плати , измамниците казвали, че когато плати ще му изпратят разписка и от нея ще разбере.  

Мнимите събирачи на дългове се представят от името на агенция за събиране на вземания. Заплашват жертвите си със съдебни изпълнители и конфискация на имуществото. Друг път пък заплашвали, че ще водят съдебни дела.

Полицаи предупреждават, че това ще стане нова схема за телефонни измами, тъй като звучи много достоверно. От друга страна почти няма човек, който да не е теглил в миналото потребителски кредит или да не е забравил да си плати телефонната сметка.

От полицията припомнят, че паралелно върви и нова измама, при която мошеници предлагат да съдействат на клиенти в КТБ да изтеглят парите си, но в замяна искат предварително тлъст рушвет. Криминалисти призовават хората да не се поддават на тези и подобни схеми.