Пернишки лекари изгониха ухапана от кърлеж, защото нямала 10 лева

След сигнал до местна медия обаче жената беше приета за лечение

Жена със забит в тялото кърлеж беше оставена на произвола на съдбата от лекарите в Спешния център на болница "Рахила Ангелова", съобщи сайтът Zapernik.com. Практикуващите най-хуманната професия пуснали жената да си ходи, без да й извадят смъртоносното насекомо, защото в момента нямала нужните 10 лева за манипулацията, въпреки че по принцип е здравноосигурена.

В четвъртък Деси се почувствала зле и затова решила да отиде на лекар. "Питаха ме какво съм направила. Понеже съм се почесала и съм го скъсала. Те казаха "лягай", за да ме погледнат.

Бяха започнали да изкарват инструментите, за да го извадят. И питаха "Ще платиш ли?". На една бележка пишеше, че се плаща по 10 лева. В момента нямах възможност и те като чуха, викат "Ставай!" и леко ме побутнаха", разказва за премеждията си в болницата Деси.

Ако кърлеж не се извади навреме от тялото на човек, това може да има фатални последици за живота му, защото може да се разболее от смъртоносната лаймска болест. След като разказа историята си пред медията, след около 30-минутно чакане на опашката перничанката беше приета.