Спешното в Пловдив се препълни

Животът

18-08-2014, 12:19

Снимка:

plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Баща нападна екип на Спешна помощ

От днес спешна помощ на мълчалив бунт

Прибирайки се по домовете си в неделя срещу понеделник, хората масово са търсили услугите на лекарите в Пловдив

Спешна помощ в Пловдив снощи е била препълнена с пациенти, съобщи д-р Димитър Христозов, зам.-директор на Спешна помощ в Пловдив. По думите му, причината за многото работа не е била в жегите. Прибирайки се по домовете си в неделя срещу понеделник, хората масово са търсили услугите на лекарите от Спешна помощ, за да се прегледат, каза д-р Христозов.

Въпреки, че вече не се очакват големи горещини, лекарите препоръчват все още възрастни хора и малки деца да не излизат по улиците след 10.00 часа сутринта, да стоят на сянка и да пият повече течности, предава Радио “Фокус”- Пловдив.

В Спешна помощ в Пловдив се работи трудно, тъй като няма достатъчно лекари, каза д-р Христозов. Недостигът на хора е било 45 %. Трудно се справят с графиците, но се стремят да угодят на всички. Държавата трябва да се справи с този проблем в спешната помощ час по-скоро. Сега частните и по-големи болници гълтат хората.

Спешната помощ не трябва да бъде зависима от политика и правителства, тя трябва да е еднаква по всяко време, смята д-р Христозов. Според него, начините да се реши проблема са два – или да се премине на друг вид обслужване – парамедицина, или да намери начин да се върнат хората обратно в системата.