Малката Рижа пак арестуван за хулиганство

Преследвал и малтретирал шофьор, който му сякъл пътя

27 годишният бабаит Симеон Стоянчов, известен с прякора Малката Рижа пак е арестуван. Този път познайникът на полицията е закопчан за хулиганство. Рижата преследвал със „Ситроена” си 56 годишен бургазлия, а като го настигнал започнал да го малтретира психически и да го заплашва с побой.

Малката Рижа не посмял да го удари, но пък излял гневът си върху стария „Фолксваген” на човека. Повод за екшъна станала авто засечка на пътя, която се разминала на косъм от катастрофа.
Разправията избухнала на 16 август в около 12.20 ч в района на болница „Лайф Хоспитал”. Пострадалият мъж се оплакал, че между него и водач на л.а. «Ситроен С 3», със софийска регистрация, е възникнал конфликт. Повод за него било внезапното спиране на л.а. «Ситроен» за да се даде предимство на пешеходец, в резултат на което бургазлията, управляващ л.а. «Фолксваген Поло», с бургаска регистрация, по случайност не допуснал ПТП. «Ситроенът» започнал да преследва л.а. «Фолксваген», като зад бл. 37 в к-с «Изгрев» засякъл и спрял автомобила на бургазлията. От купето на л.а. «Ситроен» излязъл млад мъж, който започнал да отправя закани, обиди и заплахи към 56 годишния бургазлия, придвужени с удари с ръце по предния и задния капак на л.а. «Фолксваген». Дошлите на място полицейски служители задържали агресивния младеж, като установили, че това е 27 годишния Симеон Стоянчов.
Само четири дни по-рано Рижата бе спрян около 22.30 ч. на бургаската улица «Иван Вазов», до сградата на «Океански риболов» от служители от «Специализираните полицейски сили» към ОДМВР – Бургас, докато управлявал дрогиран същия л.а. «Ситроен С 3», със софийска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол или наркотици, тогава дрегера отчете, че Симеон Стоянчов е с положителна проба за амфетамини или канабис. С.С. отново е задържан за срок до 24 часа, като по случая с хулиганските му действия е образувано бързо полицейско производство.