21 годишна девойка вкара кроасани с наркотици в бургаския затвор

Още двама пробваха да пробутат амфетамини зад решетките

21 годишна девойка от Сливен опита да вкара кроасани с наркотици в бургаския затвор. Номерът обаче не мина и момичето е задържано още в момента, когато предавала пратката, уж с лични вещи.

Опитът за трафик на дрогата е станал на 17.08.т.г. около 08.10 ч. сутринта. Наркотикът е открит в пратка хранителни продукти, съдържаща кроасани и сухи пасти, донесена от 21 годишната Н.М. от Сливен. Те са били предназначени за лишения от свобода М.М., 24 годишен. При проверка служителите от затвора открили пет топчета със суха зелена тревна маса марихуана, скрити в кроасаните. Н.М. е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
Ден по-рано около 15.00 ч. в пратка, съдържаща домашни принадлежности, сред които чехли за баня, са намерени и иззети две найлонови пликчета с жълто-кафеникаво вещество / метамфетамин/. Установени са лицата, предали пратката - това са : 40 годишната С.Я. и 37 годишния П.П., и двамата от Бургас, които са задържани в срок до 24 ч. По случая е образувано досъдебно производство.