Стабилизира се състоянието на Йордан Стойков

Според лекари обаче състоянието му остава критично

Според пресцентъра на БСП в Габрово, състоянието на катастрофиралият край Стара Загора кандидат-водач на листа на левицата Йордан Стойков се стабилизира. "Вчера във ВМА състоянието му е започнало да се стабилизира, са съобщили от пресцентъра на БСП в Габрово, където Стойков е водач на листа. Днес е трябвало да бъде опериран счупеният му крак. Йордан Стойков бе приет в кома в окръжната болница в Стара Загора, след като джипът му бил засечен от софиянка със сеат на магистрала “Тракия” край Чирпан, излетял в канавката и се преобърнал.
Още в неделя вечерта Стойков бе транспортиран със специална линейка на Военномедицинската академия в болницата в София. Според лекари обаче положението на пациента им остава критично, има опасност за живота му.
Колеги на Стойков разказаха, че първоначално не е установена фрактура на черепа. Счупени са обаче ребра, вероятно оттам са настъпили усложнения и той е бил интубиран
Днес ОДМВР – Стара Загора съобщи официалната информация за ситуацията, при която възниква катастрофата на 16 август в 08:40 ч по АМ „Тракия”.
50 годишният севлиевец Йордан Стойков е шофирал джип "Фолксваген Туарег" в посока София. В района между Стара Загора и Чирпан по магистралата го застига 38 годишна софиянка. Тя шофира "Сеат Алтея" и предприема изпреварване на движещия се пред нея социалист с джипа. Но след изпреварването, жената се прибира в средната лента като не осигурява достатъчно разстояние между нея и джипа, в резултат на което го удря. От удара Фолксвагенът се преобръща вдясно, извън пътното платно, а Сеатът се удря в разделителната мантинела от лявата страна.
При катастрофата водачът на джипа Йордан Стойков е получил черепно-мозъчна травма и други наранявания. Откаран е в МБАЛ – Стара Загора с опасност за живота. Софиянката със Сеата не е пострадала. Пробата й за употребата на алкохол е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.