Нови протести на вложители в КТБ

Искането на протестиращите е за незабавно отваряне на банката

Пореден протест на вложители в Корпоративна търговска банка, с искане за незабавното й отваряне, ще се проведе тази вечер пред БНБ.

От фейсбук - група обявиха, че ще засилят натиска върху държавните институции за по-бързо отваряне на поставената под специален надзор банка.

"Нашата група има едно искане - да се отвори банката. Ние считаме, че банката може да заработи отново, че банката не е в такова лошо състояние, специално след доклада на квесторите, който излезе преди известно време. Притесняваме се най-много от това, което се прави зад затворените врати на банката. Когато една банка се постави под специален надзор, ние смятаме, че тя е поставена, за да бъде оживена, възстановена и не знаем какво се случва. Затова искаме този процес да се прави прозрачно - какво става и как се оздравява банката", заяви пред БНР Росен Йорданов, член на инициативния комитет за отварянето на трезора.

Освен в София, вложители на Корпоративна търговска банка от Варна ще излязат на протест в 17,30 часа, пред централния офис на банката в морския град. По същото време, протести ще има още в Пловдив, Русе, Велико Търново, Сливен и Бургас.