Пропадналата в асансьорна шахта Ваня с амнезия и на болкоуспокояващи

Оказах се лош пророк, случи се отново, казва 51-годишната бургазлийка по повод трагедията с асансьора в София

Бургазлийката, която оцеля по чудо след пропадане в асансьорна шахта в  поликлиниката в к-с “Славейков“ все още се възстановява в домашни условия. Валя Колева не се върнала на работа и казва, че има дни в които не излиза от дома си. Жената е с амнезия и няма спомени седмица преди инцидента на 16 юни и след това. Тя прекара дни в кома, а близките й очакваха най-лошото. Едногодишното й внуче,  което беше в количката по време на пропадането за щастие е без увреждания. “Понякога изпитвам страх, че не мога да го защитя“, разказва Валя. Семейството й вече е наело адвокат и е подало жалба срещу здравното заведение, но по случая все още се води разследване.
"Научих от медиите за инцидента в София. Явно работата на фирмите, които следят за контрола и изправността на тези съоръжения куца. Не знам какво да кажа, от сърце се моля за оцелялата  жена“, каза Валя Колева.  
Тази сутрин 46-годишна жена почина, а друга пострадала сериозно при пропадане на асансьор в София.  Тежкото произшествие е станало в 12-етажен блок на „Цариградско шосе“ №103, между хотел „Плиска“ и Четвърти километър.  Асансьорът е паднал от деветия етаж в мазето.