1000 бултраси видяха как Вандер чупи кръстове

Ботев разгроми Левски с 4:0 в дублиращата група

Ботев Пловдив записа разгромна победа с 4:0 над Левски в двубой от 5-ия кръг на дублиращата група. Успехът, който е първи за "жълто-черните" в първенството до 21 години, бе изгледан от около 1000 зрители на "Футболен комплекс Ботев 1912".

За водения от Петър Пенчев тим участие взеха доста играчи от представителния тим на клуба, които помогнаха за внушителния успех над "сините".

"Жълто-черните" поведоха в 15-ата минута с красиво попадение на Владимир Айтов. След изпълнение на корнер Айтов се извиси в наказателното поле и с хубав удар с глава изпрати топката в далечния ъгъл за 1:0.

Ботев бе близо до второ попадение в последната минута на първото полувреме, но мощният удар от фаул на Алекс Колев бе спасен от вратаря на Левски.

В началото на второто полувреме в игра за "канарчетата" се появи Боримир Карамфилов, който успя да реализира на два пъти след асистенции на Вандер Виейра. В 56-ата минута при бразилецът се възползва от разредената отбрана на Левски и намери с отличен пас Карамфилов на добра позиция и той не сгреши за 2:0.

В 60-ата минута преднината на Ботев стана класическа след точно изпълнение на Александър Колев от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Вандер - 3:0.

Десет минути по-късно нова добра комбинация между кариоката и Боримир Карамфилов завърши с попадение на юношата на Ботев за крайното 4:0.

През втората част гостите успяха да стигнат до две опасности пред вратата на Стамен Бояджиев, с които 17-годишният страж се справи и запази вратата си суха.

Съставът на Ботев U21 в двубоя срещу Левски:

Стамен Бояджиев, Никола Марин, Радослав Терзиев, Владимир Айтов, Божидар Васев (Мартин Атанасов), Валентин Томов, Лъчезар Ангелов (Боримир Карамфилов), Серкан Юсеин, Станислав Дрянов, Вандер Виейра, Александър Колев (Наско Милев).