Пародия! Да се чуди човек как е наказан Николай Йорданов

Вижте странното решение на съдийската комисия

Съдийската комисия към БФС се събра днес, за да разглежда поведението на Николай Йорданов по време на финала за Суперкупата на България между Лудогорец и Ботев (3:1).

От решението на членовете на комисията става ясно само, че реферът е санкциониран, но как и за какъв период – трябва да се гадае.

Вижте официалното становище на БФС по случая и преценете сами:

На 19.08.2014 год. на проведено заседание на СК при БФС бяха взети следните решения:

1.    СК към БФС за пореден път информира цялата футболна общественост, че осъществява своята дейност в съответствие с подписаната от БФС Конвенция за обучение и организация на съдийството в Европа, съгласно която и утвърдената от УЕФА практика  конкретният размер и вид на санкциите на съдиите не подлежат на публично оповестяване.

2.    СК взе решение при сигнали и данни за действия, с които се извършва нещо обидно или унизително за честта и достойнството на съдия,участник във футболна среща,от служебни лица на футболни клубове, мениджърът на СК да уведомява Дисциплинарната комисия при БФС за разглеждане и произнасяне по случая.

3.    При разглеждане съдийството на срещата между отборите на ПФК„Лудогорец“ Разград и ПФК „Ботев“ Пловдив – финал за суперкупата на България,  СК  обсъди и прецени следните факти и обстоятелства:

-          Доклад на съдийския наблюдател;

-          Становища на членовете на комисията на съдийските наблюдатели към БФС по доклада на съдийския наблюдател;

-          Становище на инструкторския панел;

-          Цялостното развитие на срещата и поведението на съдийската бригада при воденето на мача.

-          Интрукциите на УЕФА за ръководене на футболната среща;

Констатира се, че в хода на срещата главният съдия е допуснал няколко несъотвествия с инструкциите на УЕФА за ръковедене на футболната среща. Констатирани бяха нарушения по прилагане на дисциплинарния контрол, процедурата по показване на картони и контрол поведението на състезателите по време на срещата.

След обстоен анализ СК при БФС взе решение:

За споменатите по – горе допуснати грешки, представяне под очакванията за категорията международен съдия и получена ниска оценка от съдийския наблюдател СК при БФС санкционира съдията Николай Йорданов съгласно „Правилника за футболното съдийство в България“.