Побългариха "Предизвикателството на ледената кофа" в помощ на Мизия

Куп родни и известни личности се включват

Международната идея "ice bucket challenge" - Предизвикателството на ледената кофа бе побългарена в помощ на пострадалите от наводненията в Мизия. В Световен план инициативата, която събира средства за болестта Амиотрофична латерална склероза, привлече към различни каузи личности от ранга на Бил Гейтс, Марк Цукербърг, Дейвид Бекъм, Стивън Спилбърг, българският тенисист Григор Димитров, футболистът Стилиян Петров и много други.
Механизмът на предизвикателството представлява доброволческа инициатива, насърчаваща по нестандартен начин повече хора да се включат в дарителската кампания, организирана от БЧК в помощ на хората от гр. Мизия и останалите засегнати райони.
Днес за Мизия със студена вода и лед се поля PR експертът Максим Бехар, предизвикан от свой колега и на свой ред предизвика това да направят певицата Рут Колева, еврокомисарката Кристалина Георгиева и банкера Левон Хампарцумян.
Като част от тази проява „номинираните” са „задължени” да дарят 10 лв и да приемат предизвикателството да се полеят с ледена вода, а отказалите са длъжни да дарят 100 лв и нямат право да номинират други хора. Системата на мултиплициране на участващите повишава интереса към каузата и насърчава подкрепата от страна на повече хора и е ефективен начин за събиране на дарения.