Новият областен управител на Стара Загора встъпва в длъжност

Това е адвокат Димитринка Петрунова

Очаква се новият областен управител на Стара Загора да встъпи официално в длъжност. Това е адвокат Димитринка Петрунова.

На вчерашното си редовно заседание служебното правителство освободи Живка Аладжова и губернаторите на още два областни града - Варна и Перник.

Димитринка Петрунова е завършила Юридическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски” и има международни специализации по мениджмънт и търговска медиация, както и по право на Европейския съюз. От 1994 г. е адвокат към Адвокатската колегия в Стара Загора.

Пред Радио Стара Загора Петрунова заяви, че назначението й не е политическо, а експертно. "Не съм симпатизант на никоя партия, нито членувам в партия. Служебното правителство има конкретни задачи, които смятам, че ще изпълня. Поканата към мен дойде конкретно от министър Екатерина Захариева", допълни новият областен управител.

Досега не съм била уведомена каква е формалната причина за осводобжаването ми, каза от своя страна тази сутрин досегашният областен управител на Стара Загора Живка Аладжова. 

Тя все още не е решила какво ще прави след като официално напусне поста си.