Любимец на бургаската публика играе Отело

Бургас Лайф

22-08-2014, 07:03

Снимка:

Йоана Железчева в "Трубадур"

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Дон Жуан"- хитът на сезона в Бургаска опера

Бургаската опера се включва в празниците на изкуствата „Аполония” с концерт в памет на големия бас Никола Гюзелев

На 23 август любимецът на бургаската публика -  тенорът Костадин Андреев  ще се превъплъти в образа на ревнивия мавър Отело.  Едноименното произведение на  стария вълшебник на операта  Джузепе Верди ще възкръсне на сцената на Летния театър под режисурата на Дарина Главанакова – Бакърджиева. Спектакълът започва от 20:30 часа.

Афишът на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров” 2014 продължават на 26 август с друга любима опера от  Верди – „Трубадур”. Режисьор, сценограф и  автор на костюмите е Иван Савов. Да съпреживеем света на Граф ди Луна и неговия отдавна отвлечен брат – трубадурът Манрико, ще ни помогне звездният състав от млади и талантливи изпълнители. В ролята на трубадура Манрико ще влезе тенорът Даниел Дамянов. Участват още Йоана Железчева, Марян Йованоски, Делян Славов. Диригент на представлението ще бъде ирландецът Крис Маккракън, който работи с различни български оперни театри. През месец март той дирижира операта „Бохеми” в Бургас.

На 30 август Бургаската опера се включва в празниците на изкуствата „Аполония” с концерт в памет на големия бас Никола Гюзелев. Концертът ще се състои в  Амфитеатъра в Созопол от 21:00 часа. В него участие ще вземат басовете Николай Кърнолски и  Юлиян Константинов, който натрупа популярност от участието си в различни телевизионни игри. На сцената ще излезе и един от учениците на Никола Гюзелев – баритонът на Бургаската опера Марян Йованоски. Публиката ще може да чуе  тримата заедно във финалния терцет от операта Дон Жуан. Месец август приключва с приказния балет „Пепеляшка”, който ще се играе на 31 август, от 20:30 часа в Летния театър на Бургас.