Детска ясла "Синчец" ще бъде пребазирана

Преместват я в сградата на Центъра за научно и техническо творчество

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров и заместниците му Иванка Сотирова и Янчо Калоянов, както и представители на фирмата изпълнител дадоха старт на проекта за ремонт и пребазиране на детска ясла №2. В момента детското заведение се намира на улица „Генерал Столетов" №40.

„Това е една от най-старите ясли в Стара Загора. В нея има около 65 деца. Проблем при нея е не само сградата, но и дворното пространство, защото то не отговаря на изискванията. През всички тези години са правени единствено козметични ремонти. Много дълго се търсеше вариант за подходящо място, защото това е единствената ясла в центъра", обясни заместник кметът Иванка Сотирова.

Яслата ще бъде преместена в бившата сграда на Центъра за научно и техническо творчество. Основният ремонт на сградата, изграждането на допълнителна пристройка към нея и пребазирането на яслата са на стойност над 1 млн. и 40 хиляди лева.

Средствата са предвидени и осигурени от бюджета на Община Стара Загора, съобщи заместник-кметът Иванка Сотирова.

„На практика този Център е неизползваем от 2003 г. Сградата е в трагично състояние, но нямаме нужда от нея по предишното й предназначение, защото сега дейностите, които преди е развивала, ги има в училищата. Имаме и Центъра за образование, наука и култура в близост до общината", поясни г-жа Сотирова.

До 31-ви май 2015-та година е срокът, в който трябва да приключи ремонтът и преустройството.

Сградата, където в момента се помещава 2-ра детска ясла „Синчец” ще бъде съборена, но не се предвижда ново застрояване на терена, уточни кметът на Стара Загора Живко Тодоров.