Две нови детски градини построиха в Стара Загора

Ще бъдат отворени наесен, приемът започва на 1-ви септември

Две новопостроени детски градини ще заработят от тази учебна година в Стара Загора. Детска градина „Камбанка" е на мястото на бившата Вечерна гимназия, а ЦДГ „Мечо Пух" се намира на ул. „Подполковник Калитин" 28.

И за двете вече има доставено обзавеждане, те ще приемат по 100 деца, разпределени в четири възрастови групи по 25. Приемът за тях ще се извършва от 1 септември чрез електронната система на общината, класирането ще бъде готово на 15-ти септември.
Към новите детски градини родителите вече проявяват интерес, съобщи началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт” в общината Пенка Чадарова.

През това лято са извършени ремонти на други 7 детски градини в Стара Загора. Ново обзавеждане и оборудване в момента им се доставя.

От тази нова учебна година ще заработи нов общностен център към детска градина № 5, който е по проект на Министерството на труда и социалната политика за обслужване на деца със специални образователни потребности. Децата сирачета, полусирачета и инвалиди ще бъдат приемани по специални правила.