Представиха в Казанлък „Бойните маршове на честта и славата на България“

Книгата с диск се представя в навечерието на Националното честване на Шипченската епопея

Книгата „Бойните маршове на честта и славата на България“ бе представена тази вечер в Казанлък от автора си Красимир Узунов и неговия съмишленик, казанлъчанинът и известен кардиохирург Генчо Начев.

Книгата включва и аудио диск с военни маршове, част от които са забранени или цензурирани след 1944 година.

„Това, че първото представяне е тук не е случайно. Казанлък винаги е имал важно значение за българската армия. Не случайно химнът на „23-ти Пехотен Шипченски полк“ – Велик е нашия войник се превръща и в химн на армията на страната ни“-заяви Красимир Узунов при представянето на книгата.

На премиерата бяха кметът на община Казанлък Галина Стоянова, бившият министър на здравеопазването Десислава Атанасова, командирът на „61-ва Стрямска механизирана бригада“ генерал Димитър Шивиков, председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов и много граждани.

По време на събитието директорът на ИМ "Искра" Момчил Маринов връчи свидетелство за дарение на проф. Начев, който в началото на седмицата връчи на казанлъшкия музей речта на Цар Борис III, която е изнесена по време на откриването на Паметника на Свободата.

Маршовете в диска изпълнява академичен мъжки хор „ Гусла”, който тази година празнува своята 90-та годишнина. След представянето на книгата, хорът изнесе концерт на площад „Севтополис”.