Тенорът Костадин Андреев става ревнивия мавър Отело

Бургас Лайф

23-08-2014, 09:53

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

“Царицата на Чардаша” и “Трубадур” отново на бургаска сцена

Звезден състав вдъхва живот на „Трубадур”

Любимецът на бургаската публика - тенорът Костадин Андреев, ще се превъплъти в образа на ревнивия мавър Отело на 23 август.

Едноименното произведение на стария вълшебник на операта Джузепе Верди ще възкръсне на сцената на Летния театър под режисурата на Дарина Главанакова – Бакърджиева. Да се потопим в драматичния свят на Отело, разкъсван от любов, съмнения и сплетни, ще помогнат както прекрасната музика на Верди, така и красивите гласове на сопраното Линка Стоянова и баритона Александър Крунев. Линка Стоянова, която наскоро изигра Тоска, сега ще влезе в образа на съпругата на Отело – Дездемона. Коварният интригант Яго ще бъде изпълнен от баритона на Бургаската опера – Александър Крунев. През 2013 година певецът, който може да се похвали с десетки силни роли, отбеляза 25 години сценична дейност.
Макар и трагичен, краят на „Отело” носи изключителен заряд. Завистливият и подъл адютант Яго успява да събуди ревността на Отело към Дездемона, за да си отмъсти, че не е получил по-висок пост. Злите машинации подтикват Отело да удуши Дездемона в собственото им ложе и да се самоубие над още неизстиналото й тяло, след като узнава истината. А тя е, че Дездемона му е била вярна през цялото време. Зрителите ще могат да станат свидетели на трагичните развръзки в „Отело” на 23 август, от 20:30 часа в Летния театър на Бургас.
Афишът на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров” 2014 продължават на 26 август с друга любима опера от Верди – „Трубадур”. Представлението ще покаже нещо по-рядко срещано в света на класическата музика, защото режисурата, сценографията и костюмите са дело на един човек – Иван Савов. Да съпреживеем света на Граф ди Луна и неговия отдавна отвлечен брат – трубадурът Манрико, ще ни помогне звездният състав от млади и талантливи изпълнители.