Зимата ще е катастрофа, ако след 5 октомври няма стабилно правителство

Предишните управляващи направиха безумни договори, коментира Бойко Борисов

С популизъм година и два месеца предишните управляващи държаха цената на тока, задължиха НЕК над 3 млрд. лева, направиха безумни договори. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при на откриването на новия рудник „Върба-Батанци“ в град Мадан. Като пример той посочи подписания договор за изграждането на 7 блок на „АЕЦ Козлодуй” с „Уестингхаус”. „Добре че си отидоха. Дай боже след 5 октомври да има едно стабилно правителство и да реши тези проблеми. Иначе просто зимата ще е катастрофа”, прогнозира лидерът на ГЕРБ.

„Сринаха всички системи, самите те се разпаднаха като коалиции, като партии, псуваха се в парламента. Какво ще предложат на своите избиратели сега, ако дойдат на власт? Ще отворят „Белене” ли? Година и два месеца не го пуснаха. Ще започнат „Южен поток” ли? Орешарски и Стойнев казаха, че са го спрели. Ще правят 7 блок на АЕЦ „Козлодуй”, с какви пари?”, запита Борисов.
Той обясни, че от парламентарната трибуна е запитал дали когато са управлявали БСП, ДПС, СДС през 90- те години, тях никой ли не е попитал за грешките и за поуките им.

„Оценява се това, което сме направили. За съжаление, сега всички проекти са спрени, програмите са спрели. Надявам се поне това служебно правителство да започне, за да може бързо след това да ги възстановим”, коментира още лидера на ГЕРБ.
Борисов заяви, че по времето на ГЕРБ държавата е взимала по 190 млн. лева само от такси. „Една година пауза на нас ни се отрази добре. Надявам се в следващите години да възстановим не само този рудник, но и други”, каза още Бойко Борисов.