Десислава Атанасова: Борисов ще е премиер при управление на ГЕРБ

Според бившата здравна министърка е важно на 5 октомври да има висока избирателна активност

Бойко Борисов ще бъде министър-председател при управление на ГЕРБ, заяви пред Нова телевизия Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„Не е възможно да има друг министър-председател, освен Бойко Борисов, при правителство на ГЕРБ. За година и два месеца ние доказахме, че можем да бъдем и в ролята на опозиция и не смятам, че в момента трябва да обсъждаме, каквито и да е въпроси по отношение на това в каква конфигурация трябва да бъде следващият парламент и кой в каква коалиция ще бъде”, каза Атанасова.

Бившата здравна министърка допълни, че е много важно на 5 октомври да има висока избирателна активност, така че, който и да спечели вота на българските граждани, да може да състави стабилно правителство.

„Това, че ГЕРБ кадрува в кабинета „Близнашки“ е поредната опорна точка. Като че ли БСП винаги търсят някой виновник за зле представянето си на избори. Сега ще бъдат служебният кабинет, президентът, ГЕРБ, защото имало чистка в администрацията. Нека само да припомня, че за тази година и два месеца това, което и ние, и цялото общество видя, че нямаше експерти в правителството на Орешарски, напротив – назначаваха се хора, които имаха дори съмнително образование. Наистина това е опорна точка да се твърди, че в момента ГЕРБ управлява, или че ГЕРБ назначава в кабинета „Близнашки“, категорична беше Десислава Атанасова.