„Патриотичен фронт“ обяви водачите на листите си

Готови сме да предложим кабинет, каза Каракачанов

Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” представи водачите на листи във всички 31 избирателни района на страната. В тях присъстват хора с биографии, поставили патриотичната идея над личните си амбиции.

„Патриотичният фронт е уникално политическо явление. Коалиция от над 12 партии и организации, пренебрегнали теснопартийните си или лични интереси в името на просперитета на България”, каза Валери Симеонов при откриването на пресконференцията. Той бе категоричен, че Патриотичният фронт не се стреми да влезе в Народното събрание просто с група депутати, а да управлява. „Няма да бъдем ничия патерица. Ние влизаме в парламента, за да отстояваме и воюваме за идеите си и националната кауза”, заяви Симеонов и допълни, че Фронтът е готов да състави правителство, което да се бори за просперитета на България. „Правителство, в което няма място антибългарската ДПС”, подчерта Симеонов.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов добави: „Ние сме готови и искаме да бъде направено правителство на националното спасение. Готови сме да вземем мандат, да предложим кабинет. Нека пред лицето на българския народ тарикатите, които през последните години управляваха, да откажат”, заяви Каракачанов и добави, че досега управлявалите са част от проблема и и за една година хората изгониха две правителства с камъни от властта.
На пресконференция в четвъртък, 28 август, коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” ще представи партиите, гражданските организации и сдружения, които я подкрепят за предстоящите избори.

Водачите на листи на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“:

1 МИР Благоевград и 24 МИР София – Ангел Джамбазки
Юрист, заместник-председател на ВМРО, изключително активен член на Европейския парламент. Прям, енергичен, извън всякакви клишета. Джамбазки е младата надежда на българската политика. Борец срещу монополите, незаконното строителство, етническите привилегии. Ангел Джамбазки разчупва закостенелите модели на лицемерното политическо статукво и показва, че градивният национализъм е идеологията на младите.
2 МИР Бургас и 23 МИР София  – Валери Симеонов
Завършил електроинженерство във ВМЕИ – София.  Работил на строежа на аерогарата и пристанището в Бургас.  Три години е електромеханик на риболовен траулер. От 1985 до 1991 г. е  енергетик на прокатна линия в металургично предприятие. От 1991 г. е частен предприемач. Изгражда най-голямата кабелна мрежа в Югоизточна България. Създател през 1994 г. и собственик на телевизия СКАТ, като определя патриотичния характер на редакционната и политика. Поставя интересите на България и любовта към Родината над всичко в цялостната си обществена дейност. Общински съветник и председател на Бургаския общински съвет през 2007 и 2008 г.  Подава оставка през 2009 г. като протест срещу решението на доминирания от ГЕРБ Общинския съвет за изграждане на джамия в Бургас. Не жали сили и средства за патриотична и благотворителна дейност.  Ангажира се със спасяването на българските моряци от кораба „Ина“, изгражда църква в Бургаския квартал „Победа“,  паметници на жертвите от протурския атентат на гара Буново,  на  Николай Хайтов, на българския патриот Филип Чакарък в Одрин и др. Учредител и председател на политическа партия НФСБ.
3 МИР Варна– Валентин Касабов
Завършил българска филология във Великотърновския университет. Един от основателите на СДС в Бургас и на първия опозиционен вестник „Бряг“. Повежда щурма срещу партийния дом в Бургас през 1990 г. През 1995 основава предаването „Паралакс“ и разгромява финансовите пирамиди, имотните измами и престъпните схеми на Йордан Цонев, тогава депутат от СДС. Като общински съветник в периода 1999 – 2003 г. постига забрана на сектата „Свидетели на Йехова“ в гр. Бургас. От 2005г. В. Касабов работи в Национална телевизия СКАТ . В „Паралакс“ той разкри редица престъпни заменки на имоти. Непримирим борец срещу ДПС и корумпираните управления на БСП и ГЕРБ. Разкрил злоупотребите на десетки кметове и мафиоти, бори се срещу турцизирането и насилието  над българи, християни и мохамедани. Преследва чак до Берлинския университет и разобличи продажните Мартина Балева и Улф Брунбауер, отрекли Баташкото клане. От 2007г. е втори мандат общински съветник от НФСБ в Бургас.
4 МИР Велико Търново – Милен Михов
Доц. д-р Милен Михов е един от най-популярните общински съветници в Старата столица. Вдъхновител на създаването на иновативния и така нужен общински фонд „Ин витро”, който след това беше пренесен като практика и в много други градове на страната. Помощник-ректор на Великотърновския университет и ръководител на катедра „Нова и най-нова история на България”. Основен участник в дейността на националното движение „Традиция”. Доц. Милен Михов е модерният носител на българската история и духовност.   
5 МИР Видин – Венцислав Тоцев
От седем години работи в телевизия СКАТ. Бакалавър е по политико-икономическа журналистика в УНСС и магистър по политически мениджмънт в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От пет години е водещ на сутрешния блок на телевизия СКАТ – „Ранни вести“. Съавтор на документалните филми „Третата национална катастрофа“ посветен на демографската катастрофа в България и „Взривената памет“ - описващ отношението на сръбските власти към българите от Западните покрайнини.
6 МИР Враца - Красимир Богданов
Историк и заместник-кмет на Враца, Красимир Богданов е учител в най-пълния смисъл на думата: председател на комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и на общинския съвет по наркотични вещества, член на Управителния съвет на клуба на дейците на културата във Враца и патрон на общинската Програма за патриотично възпитание. Красимир Богданов свърза името си и с гражданските протести срещу закриването на военното поделение във Враца, срещу претенциите на мюфтийството, срещу посегателствата върху историческата памет. Красимир Богданов е будителят на новото време.
7 МИР Габрово – Борис Вангелов
Юрист и историк. Офицер от запаса. Легендарно име във ВМРО. Наставник на много от основните дейци на Организацията. Безкористен и неуморен работник на патриотичното движение в Северна България. Борис Вангелов се бори за една кауза: обединението на България и Македония. Можете често да чуете Борис Вангелов да напомня: щом нашите дядовци са могли, и ние ще можем. Дейността на Борис Вангелов е доказателство, че българският дух е непреклонен.  
8 МИР Добрич – Валентин Николов
Завършил е Икономическия университет във Варна. От 17 г. работи в сферата на търговията и услугите.  Зам.-общински и зам.-областен председател и член на НС на СДС до 2001 г., когато напуска заради Иван Костов. Два поредни мандата е общински съветник в Добрич и председател на постоянната комисия по търговия, услуги и туризъм към Общинския съвет. В 41-то Народно събрание е   председател на парламентарната комисия „Антимафия”. Под негово ръководство комисията установи неправомерно присвоени 1,5 млн. лв. от председателя на антиконституционната партия ДПС Ахмед Доган за консултантски услуги.
9 МИР Кърджали – Ирина Караджова     
Завършва ПУ „Паисий Хилендарски“ със специалност българска и английска филология. От 2006 година работи в телевизия СКАТ и е ръководител на медията в град Кърджали. От 2012 г. е регионален координатор на ПП НФСБ. Води непрекъсната и непримирима битка срещу антибългарската политика на ДПС в този регион, както и срещу наглите опити за ислямизиране на Кърджали и Родопите. Има много каузи, срещу които води битка: звуковия терор от джамията в Кърджали, незаконната джамия в Златоград, както и текето на Енихан баба на връх Свобода, бъдещия строеж на поредната джамия в Кърджали, непрекъснатото разкриване на корупцията и беззаконията на ДПС в област Кърджали.
10 МИР Кюстендил – Георги Петров
Той е юрист, успешен предприемач в сферата на строителството и президент на футболния клуб „Велбъжд”. Георги Петров е човекът, който възстанови организацията на ВМРО в Кюстендил, като обедини около себе си десетки млади патриоти. Само за две години патриотичното движение е отново основен фактор в традиционния си център – Кюстендил. Поведе борбата за защита на града от наглите искания на мюфтийството. Подпомага деца, лишени от родителска грижа. Георги Петров доказва, че патриотизмът изисква непрекъсната дейност - тук и сега - и се доказва с дела.
11 МИР Ловеч – Павлин Цветков
Завършил е право в УНСС и е магистър по публична администрация и международни отношения на Атинския университет. От 2011 година е общински съветник в Правец, избран с листата на НФСБ. Цветков има спечелени съдебни битки срещу общинската администрация в защита правата на гражданите и териториалната общност. Съавтор е на документалната книга „Правец. Хрониките на частния град“. Има спечелени съдебни битки и срещу фамилия Златеви.
12 МИР Монтана и 17 МИР Пловдив област – Борис Ячев
Завършил българска филология в СУ и международни икономически отношения в УНСС. Народен представител в Четиридесетото народно събрание на България. Вносител на законопроекти в областта на социалната политика, държавната администрация и евроинтеграцията. Потомък на участници в Илинденското въстание през 1903 година.
13 МИР Пазарджик – Стефан Солаков  
Завършил „Ориенталистика“ (източни езици и литература) в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Седем години е бил кореспондент на БТА и БНТ в Анкара и Истанбул. Има издадени няколко книги, сред които „Вълците на терора“ и „Реална заплаха“. Водещ на предаванията „Телевизионен форум“ и „Фронтално“ по  телевизия СКАТ. Публикувал е над 200 статии, анализи, интервюта в авторитетни световни медии като „Ройтерс”, „Франс прес”, АПН, „Ню Йорк Таймс”, „Монд”, „Гардиън”, Анадолската агенция, десетки турски и арабски медии.  През 2011 година е кандидат-президент, издигнат от НФСБ.  На изборите постига много висок резултат, като се нарежда на 5-то място сред претендентите, изпреварвайки политици от СДС, РЗС, БЗНС и др.
14 МИР Перник - Иван Стоянов
Дългогодишен експерт в Държавния архив и учител. Иван Стоянов е бил начело на различни организации на ВМРО. Стоянов е сред инициаторите на протестите срещу натрапените от ДПС областни управители. Иван Стоянов има подкрепа навсякъде по поречието на Струма – заради активната си гражданска позиция. Отстоява съхранението на историческата памет и традиционните български ценности.

15 МИР Плевен и 25 МИР София - Красимир Каракачанов
Председател на ВМРО. Уважаван политик с ясна идеология – българският патриотизъм. Доктор по международни отношения и историк, автор на книги, изследвания и публикации за македонското освободително движение. Красимир Каракачанов е институция в съвременния политически живот. Човекът, който превърна ВМРО от историческа организация във важен фактор в политическото бъдеще на българите.  
16 МИР Пловдив – Славчо Атанасов
Завършва Висшето военно артилерийско училище в Шумен, а след това и „Право“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. От 2003 до 2007 г. управлява успешно един от големите райони на Пловдив – „Тракия“. През 2007 печели убедително местните избори и става кмет на Пловдив до 2011 година. Български патриот, отстояващ националните интереси, приел за кауза възпитаването в родолюбие на младите хора. Съставител на първия у нас Патриотичен буквар.
17 МИР Пловдив област – Борис Ячев (водач и на 12 МИР)
18 МИР Разград – Димитър Димитров   
Завършил НШЗО – Плевен, а по – късно ВМЕИ – София със специалност машинен инженер. Дългогодишен   директор на  Автомобилна инспекция в обл. Разград, началник отдел „Транспорт“ в завод  „Антибиотик“ и др. Виден общественик, съорганизатор на редица мероприятия за отбелязване на бележити дати от нашата история.  Координатор на НФСБ в област Разград.
19 МИР Русе – Искрен Веселинов
Юрист, строителен инженер, основна политическа фигура в Русе. Искрен Веселинов е съвестта на Дунавската столица. Неопетнен и принципен общественик, той е заместник-председател на ВМРО, общински съветник и директор на Центъра за демографска политика – организацията, която първа даде тревожен сигнал за демографската катастрофа в страната. Искрен Веселинов е трън в очите на партийния картел в Русе. И в цяла България.
20 МИР Силистра - Георги Манев
Председател на ПП „Средна европейска класа“, общински съветник в Общински съвет Бургас, строителен предприемач. Съорганизатор на редица фолклорни фестивали. Георги Манев е известен със своята обич към българския фолклор и народностния дух и традиции. Генерален спонсор на фестивала на народната носия в Жеравна и на ансамбъл „Българе“.
21 МИР Сливен – Петър Петров
Инженер, експерт по програми на Европейския съюз. Завършил  химия в Софийския университет и металургия в Химикотехнологичния университет. Владее перфектно немски, английски и руски език. Изработва българска технология за термообработка на стомана в СТАН 300 в Металургичния комбинат - Дебелт. От 1991 г. е бизнес мениджър и консултант  на малки и средни фирми. Има дългогодишен опит в работа с неправителствени организации у нас и в чужбина и в международни проекти по програмите на Европейския съюз. Сътрудник на ТВ СКАТ в разследванията на медията в чужбина.   
22 МИР Смолян –  Силвия Трендафилова
Висше образование по право и журналистика. Работи от 15 години в ТВ СКАТ, като седем години е водещ на публицистичното предаване „Според закона“. Автор на редица документални филми, сред които „Новото робство“ – разкриващ процесите на турцизация в Родопите и Лудогорието, „Кървава чешма“ – филм в памет на жертвите на протурския тероризъм и „Зад Синора“ – филм  за българо-мохамеданите от Беломорска Тракия/днешна Северна Гърция/. Носител на множество журналистически награди. Водещ на предаването „Зад фасадата“, посветено на проблемите на столицата.
23 МИР София – Валери Симеонов
24 МИР  София – Ангел Джамбазки
25 МИР София – Красимир Каракачанов
26 МИР София област – Велизар Енчев    
Завършил журналистика и международни отношения. Работил е като кореспондент на „Отечествен вестник“ и БНТ в Белград по време на гражданската война и разпада на югославската федерация. Бил е български посланик в Република Хърватия от 1997 до 2002г. Автор е на монографията „Югославия. Последната балканска империя“. Доктор по международно право и международни отношения. Водещ на предаването „Дискусионно студио“ по СКАТ.
27 МИР Стара Загора – Димитър Байрактаров    
Завършил съдебно-счетоводна експертиза в Москва  и УНСС – София.  Работил е като финансов експерт. Водещ е на предаването „От упор“ по  СКАТ.  Разкрива десетки злоупотреби при усвояването на европейските средства. През 2010 г. се включва активно в акциите срещу обгазяването на Стара Загора. Организира първите протести срещу енергийните монополисти в  гр. Бургас. През 2011 г. провежда разследване в Гърция, чрез което СКАТ успява да спаси шестимата невинни моряци от кораба „Ина“. Разкрива схемата за изнудване на българските превозвачи в Молдова. В рисковано разследване в Русия показва истината за измамата с „Южен поток“. Води битката за българите, които имат право на руски пенсии.  
28 МИР Търговище – Любомир Желев
Инженер по образование. Завършил е  външна търговия в Москва. Работил е  като търговско аташе в Анкара. През 1974 година е зам.-ръководител на делегацията, подписала първата спогодба за износ на българска електроенергия в Турция. Експерт по балканските проблеми и българо-турските отношения. През месец май 2011 година е сред учредителите на партия НФСБ, член на Националния политически съвет. От 2009 година анализира балканската политика от ефира на ТВ СКАТ.
29 МИР Хасково – Слави Бинев
Има магистърска степен от НСА  „Васил Левски“, докторант към Института по психология на БАН. Балкански и европейски шампион по таекуондо. Два мандата депутат в Европейския парламент.  Зам.-председател на Групата „Европа на свободата и демокрацията” - партията на евроскептиците. Като евродепутат Бинев е бил член и заместник-председател на EuroLat - комисия по устойчиво развитие, околна среда, енергийна политика, на Комисията по икономически и парични въпроси и на Комисията по култура и образование; председател на интергрупата по спорта. Единственият евродепутат, който взе отношение към съдбата на моряците от кораба „Ина“, което доведе до тяхното освобождаване.
30 МИР Шумен – Георги Дражев
Завършил международни икономически отношения в УНСС. Създател на вестник „Паралел 43”. Автор на книга за енергоспестяващи технологии в строителството. Председател е на Гражданско сдружение „Движение Антимафия”, чрез което постигна значителни успехи в битката с имотната и лихварската мафия. Заедно с телевизия СКАТ успя да спре избиването на домашните животни и карантината в Бургаска област, наложена след измислена шапна епидемия. Организатор на десетки протести и митинги в цялата страна срещу монополите, имотната мафия и корупцията в правоохранителната система. Благодарение на негово разследване бе спрян строежът на джамия в бургаския кв. „Победа“.  Общински съветник от НФСБ .
31 МИР Ямбол – Неда Карска
Семейна, с три деца. Специалист в сферата на земеделието, дългогодишен земеделски производител. Дълги години води битки срещу несправедливости в съдебната система. Организатор на редица протести в защита на земеделските производители. Инициатор на протестите срещу претенциите на главното мюфтийство към „Безистена“ в гр. Ямбол. Областен координатор на НФСБ за област Ямбол.