Решено! Симеонов повежда Патриотичния фронт в Бургас

Валери Симеонов  оглави листата на коалиция Патриотичен фронт в Бургас и 23-ти Софийски район, съобщиха от центрлата на партията. Самият Симеонов е категоричен, че не е имало разногласия, относно подредбата на листите.

„Патриотичният фронт е уникално политическо явление. Коалиция от над 12 партии и организации, пренебрегнали теснопартийните си или лични интереси в името на просперитета на България”, каза Валери Симеонов при откриването на пресконференцията. Той бе категоричен, че Патриотичният фронт не се стреми да влезе в Народното събрание просто с група депутати, а да управлява. „Няма да бъдем ничия патерица. Ние влизаме в парламента, за да отстояваме и воюваме за идеите си и националната кауза”, заяви Симеонов и допълни, че Фронтът е готов да състави правителство, което да се бори за просперитета на България. „Правителство, в което няма място антибългарската ДПС”, подчерта Симеонов.

Двете формации които влизат в коалицията НФСБ и ВМРО изграждат общи предизборни щабове във всички области на страната за предстоящите избори. Към коалицията са подени заявления за присъединяване и от други партии, които ще бъдат обявени в четвртък.

Валери Симеонов е завършил електроинженерство във ВМЕИ – София.  Работил на строежа на аерогарата и пристанището в Бургас.  Три години е електромеханик на риболовен траулер. От 1985 до 1991 г. е  енергетик на прокатна линия в металургично предприятие. От 1991 г. е частен предприемач. Изгражда най-голямата кабелна мрежа в Югоизточна България. Създател през 1994 г. и собственик на телевизия СКАТ, като определя патриотичния характер на редакционната и политика.

Поставя интересите на България и любовта към Родината над всичко в цялостната си обществена дейност. Общински съветник и председател на Бургаския общински съвет през 2007 и 2008 г.  Подава оставка през 2009 г. като протест срещу решението на доминирания от ГЕРБ Общинския съвет за изграждане на джамия в Бургас. Не жали сили и средства за патриотична и благотворителна дейност.  Ангажира се със спасяването на българските моряци от кораба „Ина“, изгражда църква в Бургаския квартал „Победа“,  паметници на жертвите от протурския атентат на гара Буново,  на  Николай Хайтов, на българския патриот Филип Чакарък в Одрин и др. Учредител и председател на политическа партия НФСБ.