100-годишната баба Иванка от Телиш разкри тайната на дълголетието

Родената през далечната 1914 година жена сподели, че през целия си живот не е спирала да работи.

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов поздрави баба Иванка Иванчева, която на 25 август навърши 100 години. Поздравителен адрес, красив букет и 100 лева поднесе русенският градоначалник на възрастната жена, съобщават от пресцентъра на Общината. Стоилов пожела на близките и на самата баба Иванка да имат още много поводи за радост.

„От Вас ние се учим да уважаваме традициите, да градим здрави, силни и сплотени семейства. Чрез Вашия богат, активен и съзидателен живот, Вие сте пример за трудолюбие и отговорност за младите поколения. Убеден съм, че Вашето постоянство, последователност и мъдрост ще съпътстват житейския Ви път и занапред“, заяви кметът Стоилов и пожела на баба Иванка здраве, спокойствие, бодър дух и много щастливи мигове с близките на сърцето й хора.

Родената през далечната 1914 година жена сподели, че през целия си живот не е спирала да работи. Отплатата й са добри дъщеря, зет и внук, с които се гордее. Може би това е и тайната на нейното дълголетие, тъй като всички те са медици. Дъщерята Надежда е била акушерка, зетят Тодор - зъболекар, а внукът Николай Казапчиев е лекар.