Зелени растения в спалнята за добър сън

Животът

26-08-2014, 11:35

Снимка:

newpix.ru

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Според фън шуй орхидеите произвеждат най-много кислород

Фън Шуй е древно китайско учение, което подпомага целия ни живот. То изповядва вярването, че поставени в определен порядък, предметите в дома, различните части на декорацията, могат да ни донесат благополучие, здраве, късмет, щастие и още много положителни емоции.

Или с други думи – това е хармонията в дома, която можем сами да създадем сред правилна подредба. Пак според китайското учение, както си подредим спалнята, такъв ще е сънят ни. А растенията изключително помагат за това.

Растенията са източник на кислород. Може би не знаете, но орхидеите, бромелията, алоето и сансевиерата произвеждат повече кислород през нощта. Ще бъде благоприятно за вас и вашия партньор да имате поне едно от горе изброените цветя във вашата спалня. Те ще до пренесат за един по- добър сън.

Стайните растения, особено зелените, абсорбират замърсения въздух в дома ви и произвеждат чист. Най- ефективни в това отношение са драцената, орхидеите, филодендрона, хлорофитумът, сансевиерата, аглаонемата и др.

Стайните растения преобразуват мръсния въздух произведен от вас, вашето семейство и домашни любимци. Също така тяхната влага, която се изпарява от повърхността на самите растения почти елиминират определени микро организми. Стайните растения свеждат до минимум възможността за поява на определени алергии. Най- ефективните растения за почистването на въздуха са хризантема и бамбуковата палма.

 Така че не чакайте, а по-скоро се обзаведете с пракрасно цвете, което да радва окото, да донася романтика и уют, а също да ви носи здраве и релакс през нощта.

Източник: bilka.info