От днес се подават заявления за гласуване по настоящ адрес

Крайният срок е 20 септември

От днес до 20 септември е срокът, в който се подават заявления за вписване по настоящ адрес за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. Документи се подават в административни бюра, кметства и кметски наместничества.
Заявленията се подават не по-късно от 14 дни преди изборния ден пред органите по чл. 23, ал. 1 от Избирателния кодекс по настоящия адрес на избирателя. Със същото съдържание избирателите могат да подадат електронно заявление през интернет страницата на органите по чл. 23, ал. 1 от Избирателния кодекс.
Органът по чл. 23, ал. 1 от Избирателния кодекс по настоящ адрес незабавно уведомява общинската администрация по постоянния адрес на избирателя и предава информация за подадените искания на ГД „ГРАО“ не по-късно от 12 дни преди изборния ден за автоматизирано включване на избирателя в избирателния списък по настоящ адрес и заличаването му от избирателния списък по постоянен адрес.
След вписването на избирателя в избирателния списък по настоящ адрес не може да му се издава удостоверение за гласуване на друго място.
Община Стара Загора вече публикува предварителните избирателни списъци административни бюра, кметства и кметски наместничества, а също и на интернет страницата си.